Thursday, February 5, 2009

maxis / digi / celcom / umobile ?

malamyangkelamsunyisepi



hurm which one is better ? confius lol idk how to choose it ;pp but now many ppl said celcom is better . oh really ? tp aku tasuke celcom && digi sebab dye wat talian 012 && 017 . ishh tuh num maxis skrg klau nak tahu tuh line maxis ke celcom ke digi ke da kelirukan aku da . kang aku gune pub je tepon org tapayah de hp sebab nombor ajew da peningkan pale aku sajew nak tmbhkan migrain kat aku ne . c(;


klu umobile tuh memule cm minat sket la tp di hati ku maxis tetap yang bertahkta haha ;D , after bce ajew blog maira tentang isu umobile yg dye kne tipu ishh strt dr tuh aku da benci umobile . uhh f**k ! bukan maen lg klu iklan kat tv yup sakan kau ! sampai aku tergoda tapi tidak sekarang aku tahu umobile tabestt cm maxis ;) even ramai ckap maxis skrg mahal tapi aku takesah pown mahal ke x aku ttp gune bukan untuk apa pown just terime mesej balas && terime call then buat call dat all ? isn't it ? hohoho ;D


even aku ade cakap dengan ayah aku nak gune 2 num uhh bising dye , dye cakap watpe nak mbzir ? *abah gune maxis dr dulu smpai skrg ne mama pown sama tapenah nak tukar num pown atau gune num baru ?* uhh aku terpikir apa yang ayah aku cube nak cakapkan . tuh la skrg ne ramai aku tgk kwnkwn tukar num sebab uhh de la reason dorang mcm2 ;D kdgkdg tak masuk akal plak reason yg dorang bg . uhh ignore ajew la jnji aku tapenah tukr num ;) baek kan?



uhh tapi skrg aku dipkse && di ugut haha oleh aliph untuk pakai celcom sebab dye nak msj && call free .haha tape dye tolong bayarkan bil aku tiap2 bulan aku tk nak tnggung pape pown. oh kejam ? tak la aku baekk la da org nak support nasib la hee tak gitu ? oke fine tapi maxis tetap aku gune sampai bebile ;) disebab kan malas la nak menangkan maxis gune ajew la celcom dgn hati yang tak bpe nak ikhlas ne haha c(; ngeengeee . watever num pape2 pown ttp shame bak kata ayah aku *aslkan bley trime call, jawab cll && mesej itu ajew ;) tapi aku rse mne talian pown same ajew alaa biase la bisnes kan mesty la nak untung && tarik minat costumer , kan kan ? tak gitu .



act sume num savings , tapi yela kan skunk ne sedang hangat berchenta di antara students sume so memalam nak la mesej && calling slalu kan dat why la nk gune yg murah sket la talian dye . ha tak gitu ? ishh jgn bohong aku la tak baek taw ! *tuhan marah bile tipu . trademark nenek aku slalu pesan . ngeengee ;]


so which one is better ? please please give me one answer only ;)


*opss ! jgn tnye num celcom aku oke ?
hee pape send kat num maxis ajew
TQ !
yang tahu num aku ajew la yg tataw nak ke
korang num aku ? hee




ohthankyoumucmuch;)

18 comments:

gades said...

celcom terbaikk
itu pndpt saya lahh [[;

eJump said...

no phone celcom?..ehehe..
ngee~~ just joking... ^^

xpun kite pakai je sume line... ade org mintak no phone bagi sume no...erkk~~

tpi an... ejam penah pakai digi skali...ramai gile org indon call..xtau knp...

.dyanza.maya. said...

gades;
oh celcom ? hee tqtq

eJump ;
hee sume line ?
uhh bnyk kne byr tuh
ngeeengee

oh 3 dlm satu num ne
ejam pakai yup ?
oh indon ? hehe ;D

pimpimp said...

sampai kapan mahu gune mxis sayang??tukar la ke celcom...

.dyanza.maya. said...

pimppimp ;
hee smpai saya hembuskan nafas
hehe ;DD

maira.adreanna said...

yeahh clcm plg bagus kut skunk. mai pun gune mxis gak but kene admit yg clcm aa plg bagus skunk hee :))

DIRLY said...

aku kngn bngt sama kamoo...

.dyanza.maya. said...

maira.adreanna ;
hee yke ? oke tq tq

DIRLY ;
aku juga ;)

bintang malam said...

ngeh3 cel la guner beshbesh...guner taww..

.dyanza.maya. said...

bintang malam ;
oh akan ku cube hee ;DD

CikYana(",) said...

Sys da puas menangis smlm..sys da xmmpu utk menangis lg..airmata ni da kering tuk menangis..life must go on..

.dyanza.maya. said...

be strong oke ?
i know u can do it sayang !

Strobery.itu.aku said...

oke.
dulu pom cemni juga kesahnye.
i was 1 of mxs kipas-susah-gyle-nak-mati. haha. wteva they call it. i dun care. so ade la 1 day nih my bf, bt nw my husband la ;D haha. dye ni ngade2 gyle nak tuka celcom oke. sbb dulu kena paksa je pakai mxs. tu pom gue juga belikan. dush. penat2 la memujuk pakai mxs, then nak tuka celcom pula. lame juga bertepuk, bertampar, bertumbuk. ok2. dye menang la. jom tuka celcom. haihh. tapi skunk, saye bertrime-kasih kepada celcom kerana menguatkan chenta kami ;)) trime kasih celcom (duhh. ayat nak lebey)


p/s: jadi kesimpulannya gunalah celcom supaya tak bertumbok. haha. merepek!

.dyanza.maya. said...

hee cmtuh story nyer
oh tuh la ramai ckp cel
terbaekk ne hee tqtq
share wif me ur story lalink
;)

h u n n y ' s said...

aku da reg celcom~
haha..
semalam..
kalo x jimat gak niyh nak g rejam budak yg keja celcom tuh.
haha..
nnt aku bagi num eh.

.dyanza.maya. said...

wahhh celcom ngeengee
oke oke ;DD

syakey said...

celcom better skang. maxis derek mahal. nyamapah.

XD

.dyanza.maya. said...

syakey ;
oh really ? hee tqtq!