Wednesday, November 25, 2009

ohh blogg

Dyan, 25 November 2009 .

time 12.15 a.m , keadaan suram .

bila aku nak jadi rajin online nie? rinduuuu ;))

Blog, Myspace, Deviantart, Friendster, && Facebook .

yes , aku tahu semua rindu aku . sumpahh ! rindu kau juga .

diamdiam . pikir && terus pikir . Silent i'll kill youu ;DD


Neway, Selamat hari raya Aidiladha ;]

Tuesday, September 8, 2009

lelaki oh lelaki

hebat ! lelaki sekeliling aku memang hebat perkatakan tentang aku , terima kasih 'A' dan terima kasih 'Y' ;) . seandainya aku dikau benci dan dikau hinakan silakan selagi aku masih hidup . berdendam la pada aku dan kalau boleh anayai la aku , sebab korang tak puas lagi kan ? omg omg aku terima segala cemuhan dari kamu semua dan aku akan berdiam sebab satu hari kelak dikau akan pahami dan akan menyesal atas segalanya . gelak la gulingguling pown tape aku takesah dan aku pahami ;D . jgn terus berhenti memperkatakan aku pada merekamereka bernama LELAKI ! ingat laungkan segala apa jua tentang aku yang dikau da selami .

helo , aku tak marah dan aku tak geram cuma aku tersenyum manis di bibir sungguh tak tipu ;)

apa jua aku lakukan , ade sebab yang tersendiri yang korang berdua suke sgt ketepikan pandangan aku , haha sebab korang memang betul dan cukup matang sgtsgt apa jua aku katakan semuanya salah ! oh mekaseh sekali lagi aku tak buntukan apapa dari kamu berdua . aku seronok sgtsgt sebab korang akan benci jugak aku satu hari kelak . seronok seronok ;DD

sorry la kawan kalau aku show kan apa yang korang kata tentang aku kat blog ne ;P cume nak LELAKI yang laen tahu betapa zalimnye aku .

bacebace * : aku malas nak gtaw ayat ape ne phm2 la eh .

congratulation..
hope korang hepy la kan..
sbb aku dah perit dgn dyan..
haha..
anyway thnx sbb add aku..
if u with her, she will deny every of her mistake..
aku sayang dye..
didik dye jd org yg berugama..


mmg pn dia mmg x penah mengaku salah dia...tp tau la ape aku nak buat..tp skang ok sket..dah blh dgr ckp aku...tp byk benda aku nak tau dr ko psl dia...mane tau kalau2 ade rahsia yg dia x bg tau aku...bleh la syer2 ngan aku..tp sory la sbb aku bkn rampas dia....sory sgt2 kalau aku tau dia tu ko punye dulu xde la aku leh sangkut kat dia..


wahh hebatkan mereka ? hebat && hebat ;) seronok la org citer psl aku . seronok la orang tduh aku macammacam rase macam nak tepuk tangan && gelak gulingguling pown ade hee ;D akalau aku da berkata yang aku sudah BERUBAH tp mane ade manusia nak percaya selagi tak nampak bukti kan ? so aku malas la nak tunjuk dorang bley pikir sebab dorang da cukup matang cuma aku yang mcam nak mainkan hati orang , ohh tape aku diamkan ajew ;)

satu perkara , dalam hidup aku tada la istimewa sgt tapi manusia sekeliling suke sgt nak tahu rahsia ttg aku dan aku rase dah ceritakan segalanya , jd manusia ne tapenah puas dye akan bertanya pada pihak laen , bile da tahu perkara yang dye tataw mulelah timbul fitnah dan mulut orang tak semestinye betol . jadi aku pown macam hampir nak terkena ajew ohh seronok !

kwnkwn yang setia dengan aku , aku tak perlu buat apaapa kan ? sebab aku tahu tuhan selalu ada di samping orang yang benar dan setia bagi petunjuk . jadi jgn makan hati ye sekian ;)


**hey kwnkwn nnty aku bls cmmt && lawat entry korang taw ;) imy && aku akan update picca terkini dan photophoto yang unik .

no need to cmmt !



sincerely : Dyan

Wednesday, September 2, 2009

oh my blog really miss you !

helo ;) this is DYAN , ohh still remember me ? sorry sgtsgt sebab da lame gegile tak online , have been busy lately ;D rindu nak update segala-galanya tp tade mase lagi . ;( sure korang nak dgr mcm2 bende yg di nantikan dalam blog ne , isk isk aku tingglkan dunia online sementara dunia picture, dunia shopping , dunia segalanya . aku rindu semua tuhh , ohh goshh asal tyme stdy tada plak busy cmni , but now da keje sgtsgt busy . OMG ! help help aku nak ruang untuk semua tuh kembali , spend time masa dgn everything !

celoteh itu celoteh ini , aku geram dengan laptop aku yg tetibe rase nak demam , uishh klu org da lama aku mbebel kan . laptoplaptop asal mengada sgt ? aku tak puas gune pc nak online sakit punggung duduk atas kusi , senang ade laptop bley baring bersama . damn damn ! sabar sabar bulan puasa . hee ;D

juga rindu nak bace entry korang semua ! ohh shitt ;]

if ade hari yang kosong aku akan lapang kan segala hobby yang aku da missing kan ! tunggu yup [; akan aku datang dengan penuh kegedikkan yang terlampau ;) HAHA ~ btw miss you my blog my super duper kekoci , also YOU c(;


ohh TQ ;) till we meet again !

Thursday, June 25, 2009

tak salah aku pentingkan diri kan ?

*sorry entry yg sgtsgt emosi dan mengugat aku sehingga menangis* fullstop !



helo ;) *dengan senyuman yang agak tak comel sebab aku sgtsgt stress* damndamn !! aku penat dengan kerja penat dengan telatah manusia yg pelbagai rupa di sekeliling aku , dalam content laen aku sudahh BOSAN !! yes i'm so bored , bosan dengan masalah yang datang bertubi-tubi iskk rase nak ratah && telantelan ajew segala sakit hati ne . mereka berkata aku selfish dan aku berubah , hey tataw apa yg berlaku jangan dengar kata sebelah pihak ajew la weyh ! ohh fakfak .


and now i'm being good person of selfishh ! just untuk 'seketika' i repeat 'seketika' FAHAM? aku tahu apa aku buat boleh sakitkan hati org laen tp aku da cukup sakit dengan karenah manusia yang susah sgtsgt nak faham aku . yes i knew my mistake , just give me some space ajew . so please understand my heart my feel my mind . oke ? i'll never give up watever happens ! i know who i am . dun made fucking shitt storyy about me with other ppl lol bitch! again, fakfak damndamn . ohh dyan mencarut , yes aku jd gades yang tada malunya . haha just outside oke. inside no one know . ;) *senyuman yg agak teruja dengan diri sendiri . ohh gosh !


oh dear also bitch , aku tahu aku tak se'perfect' kau tp aku ada perasaan jugak ! kwnkwn aku ada anda dan aku perlukan anda untuk make me smile always kan ? iloveyou even korang suda pham dengan pangai aku yg agak mengewdix kdgkdg , tp aku tahu anda semua terbaik untuk aku, jd aku tk perlukan kwn yg sgtsgt menyusahkan hidup aku . aku tada kwn di tika senang ajew dan kwn yg jd tak respect pd aku . itu bukan kwn aku itu musuh yg paling aku benci oke.
dan skrg aku suda ade kwn yg dlu baek & respect aku tp skrg hilang sebagai status KWN sebab serbu aku tak pakai helmet , fakfak ! tnya dlu apa yg jd bukan serbu mcm tuh ajew . shittttt



jgn tgk aku lembut aku tak geram dan marah
jgn tgk aku diam dalam ht aku tak bersuara
dan jgn tgk aku senyum aku suke kelakuan kau !



**selamat hari bapa kepada my daddy mwahhmwahh
sayang abah ketatketat , hope suke gegile ngn hadiah tuh
mahal aww cewahhh ;D **



sincerely ; dyan *sorry for dis entry so so cruel plus ... *

Friday, May 1, 2009

hati aku juga mampu berkatakata

oh. hee abaikan tittle yang ntah pape tuhh. act aku da kering idea nak bermain dengan title ;) tp sumpah ade jugak la terselit bibit kongsian cerita dalam entry yg ini . HAHA , uishh sepak aku lajulaju weyh . aku rindu nak online rindu sgtsgt nak update mcm2 tp aku tahu aku VIP yang sgtsgt busy gegile la . LALALA ~ sungguh aku tak tipu taw ! percaya taw sekali ajew . hee

aku sgtsgt rindu nak bce blog kamu semua kwnkwn .espcially iskkiskk aku nak sgt bce blog aainachentak signature yes, aku da luangkan masa di blog nye . sebab apa tau dye sgtsgt pandai bermain dengan katakata pesimis la aku sgtsgt cinta dengan blog dye . hee *sayang sorry i promote blog you jup* uishh jgn sepak i taw . ;P

oh pada mereka yg rse aku sgtsgt kwn yg berguna bg mereka, aku mintak maaf maaf dan maaf hee sebab tapat nak luangkan msa bersama . sebab aku yg comel ini sgtsgt busy la . yes VIP yang sibukk teramat sgt ;D omg omg geli kejap terasa kat hati ne . hohoho ~

bila la agaknya dapat aku luangkan kembali hobby2 aku yg tertunggak tak berbayar ne ? iskisk. satu cara . * aliff frhan cepatla kawen dgn i , i nak dok umah online ajew, nak pg shoppng, nak snap picca puas2 , dan nak mcm2 la ;D i tak payah keje . lekas taw kawen dengan i . haha * katok pale sendiri . iskk gatal gatal ;S

i'm swear ! i'm swear . rindu dngan mcma2 bende dlm hdup ne ;] iyee kne ngn title la puitisan entry aku ne . hati aku mampu berkatakata even tak dengar ttp aku dengar . meronta && meroyannn . omg omg ;D

jadi kesimpulannye , aku nak lepaskan keseronokan . pada mereka yang aku sayang && rindu . itu ajew sebenar haha merapu merapu si gades gendut ini . HAHA ;D

Saturday, April 18, 2009

awards // tag ;)



tag by koko cokelat ;)



1) sekolah mana lg besh? menengah ke rendah?
menengah la ;P


2) apakah makanan kat kantin korg yg korang xleh lupa?
wantan haha


3) subjek yg korang suka dan benci. ngape?
seni , sebab cikgu tuhh bwat aku
sgtsgt ngantukk

4) denda yg paling trok korang penah kena dan kenapa
tada sebab aku student yg baek ;P

5) pilih 1 hari yang paling bosan dalam sekolah
bile perhimpunan bosan!

6) cikgu feveret korang?
haha cikgu math & bm ;)

7) brg yg korang xpnh tgl ms g skolah, slain dr pen,
sure la buku ;P

8) perasaan korg ms nk tnjukkan report card kat parents?
relax plus takut

9) pernah jeles bila member dpt markah tinggi? apa korang buat?
haha rse nak lwan dye blek

10) jawatan plg besar pnh korg pgg ms skolah?
ketua keceriaan ajew

11) rndu tak nak blk skolah smula?
sumpahh vavi rindu!



tag by takayun ;D


1. Apakah benda yang palingg penting dalam hidup kamu?
keluarga

2. Apakah benda akhir yang kamu beli dengan duit sendiri?
bra ;P

3. Di manakah tempat impian perkahwinan kamu?
di syurga

4. Berapa lama hubungan kamu berkekalan?
2thun ajew

5. Adakah anda sedang di lamun cinta?
tataw la ye kutt

6. Di mana restoran akhir kamu makan malam?
food court ;P

7. Namakan buku terakhir yang kamu beli?
novel

8. Nama penuh anda?
nur bazillah@nuruldianzamaya

9. Kamu lebih senang dengan ayah atau emak?
duadua la

10. Namakan seorang yang kamu ingin jumpa dalam hidup kamu?
kwnkwn yg terpisah

11. Sebutkan nama 8 sahabat yang rapat dengan kamu?
yanie,awin,cla,fera,amer,mien,umar,daus

12. Adakah kamu mencuci pakaian sendiri?
yess pakaian dlm haha

13. Tempat yang paling seronok yang kamu ingin pergi?
nk pg tmpt yg berslji & berbunga

14. Butirkan 5 perkara tentang orang yang tag kamu..
hee bru knl dye tatw sgt psl dye
tp dye sgtsgt oke
& relax ;D

15. 8 perkara yang saya gilai..
online
kereta
laptop
baju
percutian
spa
komik
cokelat

16. Pelukan atau ciuman?
nak duadua la

17. 8 buah buku yang paling baru di baca?
remaja
novel
komik


18. 8 lagu yang kamu boleh dengar berulang kali?
jgn pernah berubah - st12
doy - kangen band
after midnyte - yuna
i'll kill her - soko
innervision - soad
selingkuh - st12
the creeps - camille jones
telefon berbunyi - wonderpets





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Miss sweetforest hee thanks bg award
;)



edlin kasi mekaseh dear
lalalalala


si sentap and queen mia
thanks sayang
hee ;DD



thanks tieha sayang ;)
mwahhmwahh
*hugg*kiss*


thanks ieqa sayang
miss you
;)


ini iya bg
hee thanks darl
;]



p/s ; sys yana , dyan tapat nak detect la award sys bg hee ;DD

Wednesday, March 11, 2009

yes , confused !

today , i feel soooo confused isk isk act from last week idk how to say bout this . oh mybe it's so personal to me . yes ! now i feel sad , angry , bored also wanna to cry . why do i have feel all of the bad feelings ? arggghhhh ! bitchy ;P

hurm when i will be happy like everyone else ? i need to get out from ... ! i dun want to say from "who" . my heart can easily broken if anyone hurt me yes i'm sensitive . i need a bit freedom or taste the world oh please let me do what i want && please shut your mouth also stop membebel about fucking shit story about me to other ppl .

did you jelezing with me ? i know who i am , i know what i do , i scream in my heart for everyday seriously i want to scream as loud but it's so hard i tried but i can't . oh please bitch *opss sorry agak kasar* please understand me , i'm not breaking down now oke ?

yes , i can keep everything secret in my heart but only GOD knows what i feel now . but how long i should be like this ? no one can understand me even my family . but ...

//I LOVE THEM//

what should i do to be a good person to everyone ?
why i did it idk , i think i felt obligated to and it was expected of me to do
it . ever since i said "I DO" i have hated myself everyday . hmmm

yes , i'm here with my own life

i'm dying also confused


.....

********************************************************

chop ! chop !
i've one story / i was wrote
mybe 3 years ago

read read ;)

TITTLE ; MY BEST FRIEND


she tossed her head back as she bellowed out a laugh like a wild woman . this friend of mine was uninhibited and she meant the world to me . only she kept me feeling alive these days .

"dear , ;) you really need to learn how to let your hair down and to set yourself free " hazel purred as she flipped her long , fiery hair over her shoulder . "look at you! here you are , a free woman at last , yet inside you are still locked up "

hazel was the one friend i had who had been with me from the beginning . she was there when i cried from fear . she held my hand as i waited in the doctor's room to have my broken arm placed in a cast. she fed me and kept my spirits alive during the days when he disappeared and abandoned me with nothing to my name.

she was the only friend who stood by me , no matter what , and without preaching , told me that i did not have to live like i did , that there were other options , and she waited , without judgment , for me to make the decision that was bound to save my own life .

he hated hazel . it was all her fault that our marriage wasn't surviving . he hated the way that she was so independent and alive . it was a threat to all that he was trying to instill in me . how could i be the quiet , simple and obedient wife he desired and beat to create if hazel was there to show me i didn't have to be that way ? she was the only thing i ever defied him over and i think i got the courage for that from her love .

"aah ! shoot hazel," i grinned at her . "give me time, girlie! look at all i have managed to get done this week alone . you want a bloody miracle out of me ?"

"ooh balderdash on the give you time bull crap ! lets see .... what have you done ?" hazel started counting on her finely manicured fingers . ;P

"one, you packed everything you had and walked out the door . hallelujah ! At last !!!!! two, you actually went to the court house and filed paperwork to start divorce proceedings . three, you started counseling .... what makes you think i don't already see a miracle standing in front of me ?"

i looked at her standing there , a woman so vital that it made my heart ache to see her. i never had much in my life to be grateful for but by God , hazel was at the top of my list .


tht all ;)
thanks for the read
really appreciate it
till we meet again
miss you .

~LALALALA~






Tuesday, March 10, 2009

coffee love

aku mahu *coffee love !
oh siapa bisa buatkan ?
kau ? aku ? dye ? mereka ?

##tup tup tup##

*no answer .
tiada siapa bisa bagi kan
sebuah jawapan yg tepat .


dongeng? fantasi ? khayalan ?
bukan bukan bukan
realiti . ya sungguh !


hati bisa berkata * ya aku bisa lakukan
tapi otak berfikir . gilakah ini semua ?
satu permintaan atau kehendak ?

##senyap senyap##

angan angan
teruskan dalam diam sayang
coffee love sebuah ilusi
yang menikam jiwa .


carikan aku
jawapan yang
tepat !
bisa ?


fullstop oke * ;)


p/s ; oh ya coming soon entry baru akan muncul ramai yg mntk aku buatkan vid lag , now aku sedang berlatih bermain guitar untuk lagu kedua ;P just wait oke ? till meet you again . LALALA

tag tag

tagged by Ieqa

1. List this rules on your blog
2. Share 7 facts about you in your blog
3. Tell 6 unspectacular quirks of your
4. Tag 7 people by leaving their names as well as links to their blog
5. Link the person who tagged you
6. Leave comment for each blogger you have tagged

*wink*wink*

1. done !

2 . --> love camera && laptop
--> love baskin && robbin also famous amos
--> hate handphone && topup ;P
--> hate reg also isi borang anything
--> miss my old fwens
--> miss my ex boyfwens haha
--> love hate miss my gewmok sumtymes la hate tuh

3. tak tahu malu / gewdix / blabla no idea lol

4. none *mls mls ~

5. Ieqa haha thanks darl .

6. none ;P


**********************************************************

tagged by Koko && Daffodils

*uyeaahh bnyk kali dpt tag yg ini , tape buat ajew thanks koko ;)*


1. Copy Badge "2008 Cute's Blogger Award" untuk di letakkan di blog anda .

2. Link atau ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda ?

koko cokelat
.she's great.
.talkative person.
.so glad to know her.
;)

daffodils
.she's cool.
.happy person.
.like fwens with her.
;D


3. Setiap blogger hendaklah menyatakan 10 fakta /hobi diri sendiri .

membebel bila bengang
suke kacau orang / ajuk org ckp
jd pendiam bila aneh berlaku
tasuke tgk org gigit kuku
suke shopping baju skunk ne
kuat berangan ;P
suke aktiviti lasak
tasuke dok bandar bosan
kakak yang baek haha sungguh la
sayang pada binatang yg comel ajew lalala

4. Anda perlu memilih 5 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda .

.malas nk tag sesiapa.

;D




Saturday, February 28, 2009

koleksi aku

aku selongkar segala barang yang aku simpan selama hari ini , haha baru aku tahu dalam diam aku kumpul macam macam bende rupe nye ngeengee .

ini sebahagian dari koleksi yang aku kumpul selama aku hidup ne la , i repeat bwu sebahagian . bnyk lagi yang aku kumpulkan macam , purse , handbeg , plastik beg haha sure korang gelakkan aku cm plastik beg i~setan , zara , lovely lace , radioaktif and etc lol .
;D

haha gincu , teddy bear , key chain , bahan mandy yg ada kat hotel sume aku kumpulkan , so macam jenis aksesori mandy hotel aku dpt tgk . bestt wut :) barang ne sume aku kumpul && tada sesiapa pown yang nak hadiahkan melaenkan mama aku belikan . LALALA ~



## uploading .... picca picca ##


sebahagian perfume yang aku kumpul ;)


ini hadiah dr kwn kwn / card raya & bufday /
surat surat chenta dr teman /

bunga / teddy bear . dalam kotak tuh bnyk lagi la aku
tak ingat && tak selongkar mne pown .


korang pown tahu aku minat kete . so koleksi kete ne
tada la bnyk mne && ade yg laen tp ayah aku simpan sebab
apetah . oh juga yoyo tuh haha dlu kan ade virus yoyo kan so aku
just kumpul sket ajew maen pown gitu gitu ajew
HOHOHO ~

aku suke kumpul tabung mcam2 jenis la tp yg ini ajew tinggal
sebab bnyk yang mama bg kat adek2 sedara aku ishh
rase nak mintak balek ajew HAHA c(;

ha sticker , mmg bnyk sungguh aku pown tataw yg
aku da kumpul bnyk sticker && penanda buku .


uyeahh ini sebahagian komik /novel / buku remaja satu tuh bwu aku
beli hehe klu dlu just bace org punye beli malas ;) oh psp / game boy
&& cube puzzle tuh bukan koleksi klu tak da bnyk da wrne wrne
koleksi psp && game boy haha xD


## wink wink ##


uyeahh kang aku upload bebanyak picca koleksi aku tak larat plak korang nak santap picca aku ne , ahaha sorry la aku mengewdix jup arini . oh tape kritik ajew la ttg barang kumpulan aku yang tak seberapa ne kan ;) tp ini bukan hobi aku . ntah aku pown tataw ne hobi aku atau x .

so korang pown sure ade koleksi tersendiri yg lebih gempak dari aku ne . so tunjuk kan la kat aku sket hehe nak jugak tgkk . LALALA ~ iskk iskk malas aku nak celoteh lagi hee itu sahaja entry kali ini goodbye ;)








Friday, February 27, 2009

aku gile CAMERA bukan HP

yess that my hobby && fav ;)


aku gile CAMERA bukan HANDPHONE . uyeahh itu tittle aku di atas dan ia membabitkan hobi aku yang suke sgtsgt capture picca opss bukan aku sahaja tapi sekitar bende && apa jua tarikan yang menarik buat aku akan aku snapsnap . yes sombody always saying if we have one special things in our life sure we were love tht things . ryte ? same like me wut ever i like i'll love forever && ever .

if can i want getting wutever type of camera not handphone , such as nikon , olympus , sony ,and etc . not like handphone even mcammcam jenis handphone ade but tht not interesting for me . HAHA idk why c(; when i snapsnap the picca i felt satisfied gegile la uhh dunno how to say . i love photography && i love nature and wildlife , i especially enjoy photographing flowers, things , butterflies & etc . bile da fall in love dgn camera ne we should know or understanding about point and shoot digital camera example hurm megapixel , depth of field , zoom ,macro mode , aperture and shutter speed .

when we said bout handphone sure ramai yg suke && akan tukar bermcam jenis hp la , oh tak pada aku oke ? aku tasuke hp && tak pernah terlintas di hati nak memiliki hp secanggih mane pown even aku selalu tgk kwnkwn aku gmar changed their hp every year ;) idk why . oh mybe itu hobby dorang , macam aku suke camera tp takkan nak change tiap2 tahun kan ?


##smile smile ##


i have been looking at getting a camera digital for some tyme now , i particularly like NIKON cameras hee ;D they are usually the best kan kan ? agree with me ? i currently have a olympus camera , but i really want a true nikon ;)

oh gosh , for some people (usually men ) "loving the camera" is just like their for some men loving their motorcycles ,car & etc . i think it's sumthing we should love our camera ryte ?
tht my opinion oke ? depends jugak pd minda korang tok fikir hehe :D so if i have one camera speciall someday yeah i'll definitely love my camera . i find tht taking picca and using my camera make me feel very good . haha chill !

if you love your camera , it will love you bax && it will show in your photography :)

so anyone can snap the picca . && also become photographer ryte ?
just be urself , confident . ignore about wat other ppl saying about
ur picca . *tht not good* hey lantak la itu picca aku & tak curi picca
org laen pown c(; yes great .

ape pown jns camera klu kite pndai snap picca takesah
dr asal mne sekali pown picca tu di captured , tht our talented kan ?
and say critics are welcomed thank you .

so say I'M A GOOD PHOTOGRAPHER . :)




that's all about my entry hee ;]

Thursday, February 19, 2009

gades itu sombong

Oh kenapa tittle aku cmtuh yup ? korang mesti nak tahu kan , insiden ini berlaku dah lama & baru baru ne jugak la berlaku sebab gades ne pown bukan la special mne bg aku . tp aku agak terkesima kejap dengan cara dye perlaku kan aku ? hey aku tak mintak pown di hormati lah . tapi tahu kan status umur aku dengan kau ? aku skrang 21 thun dan gades itu 17 thun then cakap mcm dye lagi tue dr aku . wtf ha ?

hi bitch , how could you do that to me ? aku tak mntk lebih pape dr kau la just being my fwens tht all lol :P . kau cakap dengan aku seolah olah kau sgtsgt la bgus , hey cermin muke dulu la aku tak kebulur kwn dengan kau gades sombong . gades ini girlfwens kwn aku , she thought aku suke la dgn kwn aku ne , hello aku baek ke manje ke dngn dye itu hanya hubungan KAWAN ajew la . kau kolot sgt kenapa ? ke kau tak matured lagi ? idk wat you thinking about me !

mybe dye igt aku nak sgt la kut dengan kwn aku tuh ? hello even dlu kwn aku tuh yg skrg ne jd bf kau suke pda aku && pernah la mintak couple dngn aku tk bermkne aku layak kau benci sebab aku tk rase aku buat slah la . oh bullshit ! kwn aku sndiri pown tk taw nak kata apa ttg awex kesayangan dye tuh ishh teruk !

apa korang rase klau korang di perlakukan mcm aku ne ? sedangkan korang cube untuk berbaek dengan semua org && korang tak pernah dendam dengan sesiapa , tp why she so sombong ngn aku yup till now ?


Oh gosh ! adakah aku seperti cerita di bwh ini ? ;


###################################

//At collage *lunchroom//

Afternoon , Maya heard laughter . at another table someone yelled , "way to go, Adam!" she whipped her head around to see her fwens adam standing behind her , a mischievous grin on his face . "gotcha" he said letting go of her shoulder . adam pulled out the chair next to maya and lowered himself over its bax . his best fwens , haikal slammed his bookbag onto the table and then sat down next to reena . adam & haikal so much alike , they could have been brothers .

both of them loved to scared maya they loved to startle her,to make her jump and shriek. they spent hours dreaming up new ways to frighten her , she vowed everytyme tht she would never fall for one of their stupid tricks again . but so far they had won everytyme . maya alwys threatened to pay them bax , but in all the tyme they'd been fwens she hadn't been able to think of anything good enough . oh gosh ! so cruel ryte hee cntinue , haikal reached for the few remaining chips in reena's bag . she playfully slapped his hand away . "get your own"

adam held a crindked hunk of aluminum foil under maya nose , "want a sandwich? i dun want it " maya sniffed it suspiciously . "wat kind is it ? i'm starving " steve said "it's to dry . my mum forgot the mayonise . you want it ?" maya said "yeah sure thanks ! " she took the sandwich form him and peeled bac the aluminum foil , then she took a big bite of the bite sandwich.

as she started to chew. she realized tht both adam & haikal were staring at her big grins on their faces . somthing tasted funny , kind of sticky and sour , maya stopped chewing ! oh why ek ? you all want to know ? hee cntinue ; haikal & adam were laughing , reena looked confused .

maya uttered a disgusted groan and spit the chewed up sandwich hunk into a napkin . then she pulled the bread apart , and saw a big brown worm resting on top of the turkey . "omg" , with a moan she covered her face with her hands . " i ate a worm . i'm going to be sick ! " maya groaned . she jumped to her feet and stared angrily at adam . "how could you?" she demanded . "it isn't funny.it's .... it's ....."~~ "it isn't a real worm" haikal said , adam was laughing too hard to talk .

"huhhh" maya gazed down at it and felt a wave of nausea rise up from her stomach . "it isn't real it's rubber . pick it up " haikal urged . maya hesitated ;( , "go ahead , it isn't real maya pick it up " haikal said grinning ;P . maya reached down with two fingers and reluctantly picked the brown worm from the sandwich . it felt warm & sticky , "gotcha again " haikal said with a laugh .

it was real ! a real worm ! with a horrified cry , maya tossed the worm at haikal who was laughing wildly . then she leapt away from the table , knocking the chair over . as the chair clattered noisily against the hard floor , maya covered her mouth and ran gagging from the lunchroom .

i can still taste it ! i can still taste the worm in my mouth ! she thought , i'll pay them bax for dis , maya thought bitterly as she ran . maya hurried through the halls without talking to anyone . she heard kids laughing && whispering , she knew they were laughing at her . end ;)


###################################


haha tht all my story to share with you ;) so rasenye la kan i'm like maya ke ?haha gewdix gune nme maya itu sendiri ;P yg aku selalu dpermaenkan ? takesah la dgn sesiapa pown && termsuk gades gembel itu ;DD hope dye bce la kan supaya she will be know who i am ? aku tak kebulur ada kwn macam dye lol , ramai lagi nak kawan dngn aku taw ;) termsuk korang yg support aku oke ? love love you all sekalian mekaseh sgtsgt , gades sombong jgn teruskan kelakuan cmtuh .

mungkin kwn kwn kau sokong kau pada depan tapi tidak tahu adakah di belakang jua dorang mnyokong atau mngutuk kau ? so siapakah gades sombong yg ada lagi ? idk ;)


;)


p/s ; haha gewdix jup sje gune nme adam haikal tuhh
fav fav ;) eh aku gune celcom && maxis da taw
hee tqtq ;DD

Friday, February 13, 2009

ketagihan aku

harihariyangbuatakuterpikirtentang;



chew gum ;)

------------------------------------------------------

ini ketagihan aku since school lagi , i can't stopped kunyah bende ne ;) as i know la kan bubble gum is a type of chewing gum especially designed for blowing bubbles. bubbles like ballon isk isk tp tabley la nak buat sebesar belon c(; bubble gum is available is many different colors & flavors . i love peppermint gum , fresh & relaxing when i chew it ;D uyeahh ~ oh suke flavor grape gegile itu ajew yg len nopenope . but idk tht chew gum is better to eat everday or not ? eh tapi after makan bende alah ne sure aku gosok gg taw tapi if chewing gum yg peppermint tak gosk just yg de flavr ajew ngeengee ;D , oke ke ? HAHA .

last day i was read bout effect byle mkan chewing gum ne positive nye chewing gum help relieve pressure in our eyes . eh really ? dun know & nope sure hee c(; so ketagihan aku ne mkin hr mkin terukk sgt
sgt tataw nak stop kan ketagihan yg suke kunyah chew gum sumtymes untuk senaman mulut ajew hehe sebab pipi mkin tembam lol tasuke3 . *iklan nippon paint celah msuk jup~ HAHA ! yg aku suke beli chewing gum ne ;BUBBLEYUM tht chewing gum i love damndamn much rsenye sgtsgt sweet , korang bley rse klu tak caya . ;] tp bgus ke untuk kesihatn aku yup ?

---------------------------------------------------------

chillcool ;)

Wednesday, February 11, 2009

Award

-------------------------------------------


award di beri oleh sys yana sayang
hee thanks thanks !
tapenah dapat award ne ;))

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


ini pula diberi oleh QueenMia
hee thanks sayang
;DD

-------------------------------------------

*ha spe lagi nak bg aku award ne
tangan nak ajew terime ne
ngeengee c(;

Saturday, February 7, 2009

tag tag ;)

..............................................................................



tag by QueenMia






1. Copy badge "2008 Cute's 3logger Award" di atas untuk diletakkan di blog anda.
2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.
3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda di-tag).
4. Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda.
5. Jangan lupa melawat blog kawan anda dan meninggalkan komen yang menyatakan mereka telah di tag

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

award ini diberikan oleh QueenMia
oh thanks sayang
hee ;DD

10 fakta tentang dyan;

.suke tgk bulan.
.shopping lelama.
.camera wjib bawa slalu.
.suke makan durian.
.ade migrain.
.tasuke bawa kete waktu malam.
.suke muvee seram.

.benci pada penipu.
.hantu gulagula/coklat/chewgum.
.nak kawen cepat haha.


wuek wuek c(;
nanak tag sesiapa pown
chill hee.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~






..............................................................................



tag by hunnyhoney


Rules: Use Google Image to search the answers to the questions below. Then you must choose a picture in the first page of the results, and post it as your answer. After that tag 6 people:





1. I'm next year

2. i really want to go..


3. My favorite place


4. My favorite thing is


5. My favorite drink is

6. My favorite food is


7. My favorite color definitely is


8. I live in

9. I was born in

10. I attended

11. My favorite story is


12. This is my hobby

13. and i definitely dream for



.1 people i tag.
QueenMia

*malas nak tag bebanyak
sje nak tag queenmia
hee ;DD










Thursday, February 5, 2009

maxis / digi / celcom / umobile ?

malamyangkelamsunyisepi



hurm which one is better ? confius lol idk how to choose it ;pp but now many ppl said celcom is better . oh really ? tp aku tasuke celcom && digi sebab dye wat talian 012 && 017 . ishh tuh num maxis skrg klau nak tahu tuh line maxis ke celcom ke digi ke da kelirukan aku da . kang aku gune pub je tepon org tapayah de hp sebab nombor ajew da peningkan pale aku sajew nak tmbhkan migrain kat aku ne . c(;


klu umobile tuh memule cm minat sket la tp di hati ku maxis tetap yang bertahkta haha ;D , after bce ajew blog maira tentang isu umobile yg dye kne tipu ishh strt dr tuh aku da benci umobile . uhh f**k ! bukan maen lg klu iklan kat tv yup sakan kau ! sampai aku tergoda tapi tidak sekarang aku tahu umobile tabestt cm maxis ;) even ramai ckap maxis skrg mahal tapi aku takesah pown mahal ke x aku ttp gune bukan untuk apa pown just terime mesej balas && terime call then buat call dat all ? isn't it ? hohoho ;D


even aku ade cakap dengan ayah aku nak gune 2 num uhh bising dye , dye cakap watpe nak mbzir ? *abah gune maxis dr dulu smpai skrg ne mama pown sama tapenah nak tukar num pown atau gune num baru ?* uhh aku terpikir apa yang ayah aku cube nak cakapkan . tuh la skrg ne ramai aku tgk kwnkwn tukar num sebab uhh de la reason dorang mcm2 ;D kdgkdg tak masuk akal plak reason yg dorang bg . uhh ignore ajew la jnji aku tapenah tukr num ;) baek kan?



uhh tapi skrg aku dipkse && di ugut haha oleh aliph untuk pakai celcom sebab dye nak msj && call free .haha tape dye tolong bayarkan bil aku tiap2 bulan aku tk nak tnggung pape pown. oh kejam ? tak la aku baekk la da org nak support nasib la hee tak gitu ? oke fine tapi maxis tetap aku gune sampai bebile ;) disebab kan malas la nak menangkan maxis gune ajew la celcom dgn hati yang tak bpe nak ikhlas ne haha c(; ngeengeee . watever num pape2 pown ttp shame bak kata ayah aku *aslkan bley trime call, jawab cll && mesej itu ajew ;) tapi aku rse mne talian pown same ajew alaa biase la bisnes kan mesty la nak untung && tarik minat costumer , kan kan ? tak gitu .



act sume num savings , tapi yela kan skunk ne sedang hangat berchenta di antara students sume so memalam nak la mesej && calling slalu kan dat why la nk gune yg murah sket la talian dye . ha tak gitu ? ishh jgn bohong aku la tak baek taw ! *tuhan marah bile tipu . trademark nenek aku slalu pesan . ngeengee ;]


so which one is better ? please please give me one answer only ;)


*opss ! jgn tnye num celcom aku oke ?
hee pape send kat num maxis ajew
TQ !
yang tahu num aku ajew la yg tataw nak ke
korang num aku ? hee




ohthankyoumucmuch;)

Thursday, January 29, 2009

tag by NARLA

tag tag oh tag bile nak stop ne penat da aku bwat

................................................................................

DIRECTION

Once you've been tagged,you have to write a post with sixteen random things, habits or goals about you.At the end.choose five people to be tagged,listing their name and why you chose them.Don't forget to leave a comment ("You're Tagged") and to read your blog.You can't tag the person who tagged you.Since you can't tag me,let them know when you've posted your blog,so i can see your weirdness.

................................................................................


  • aku suke bwat bnde yg adventure likes camping/jungle tracking/drift kete/paintball/rock climbing && mcammcam lagi , bcuz its boleh bwat aku relax/puaskan ht yg tgh geram/laugh+screaming && perasaan yg kecewa ! ngeengee
  • i reallyreally like sweet stuffs / candy / choc /muffin && cake.
  • i love my diary is name CRYSTAL
  • aku sorang yang talkative who's care if aku bnyk cakap fwens lagi suke!
  • *dun let ur parents cried for your own fault* yeah prinsip aku .
  • when i hav sum prob i will be going to beach for thinking how i can handle my prob
  • oh tasuke bicara soal yg lepas yg boley buat aku jd mual nak dengar
  • love camera
  • cepat dapat migrain && fever
  • act i love school && miss it ! because at school i can met my fwens can talk about anything, so amazing && i'm really miss tht moments.
  • aku cepat sayangkan orang yg buat baek terhdap aku
  • i like be honest with anyone even sumtymes tuh myakitkan hati org laen , haha i'm just being honest oke ? uhh i'm not cruel person oke ?
  • hee tasabar nak kawen nak ade baby sendiri , haha gatal !
  • i like wearing baju kurung act , hee i'm swear lol .
  • i want to be teenager always hee ;D forever && ever ! oh dream on .
  • haha last things bout me heee nak lelaki cool + kacak ajew * gewdix


................................................................................

TAGGED TAGGED ;

Quen
Teha
QueenMia
Norciwek
Aainachantek


*i choose them because i wanna know more about them hee ;DD*

................................................................................

.peace.







Monday, January 26, 2009

tag by QEMA / ECHA

TAGGED 1

Rulez!!!


A) People who have been tagged must write their answers in their blog.
B) Tag 8 people to do this quiz. (Those that are tagged cannot refuse.)
C) Continue this game by tagging 8 other people

1.What have you been doing recently?
.hee online ajew.

2.Do you ever turn your cell phone off?
.yupyup byle nak tdur.

3.What happened at 10am today?
.bekpes lol.

4.When did you last cry?
.tak ingat la tada ngs kutt.

5.Believe in fate/destiny?
.yess.

6.What do you want in your life now?
.married.

7.Do you carry an umbrella when it rains or just put up your hood?
.takyah saya suke maen ujan.

8.What's your favourite thing to do on the bed?
.online ajew.

9.What bottoms are you wearing now?
.short.

10.What's the nicest things in your inbox?
.nothing.

11.Do you tend to make the relationship complicated?
.never.

12.Are you wearing anything borrowed from anyone?
.oh nope.

13.What was the last movie you caught?
.MAUT cm ape ntah.

14.What are you proud of?
.hardworking girl.

15.What does the oldest text msg in your inbox say?
.jup g msj i nak transfer picca jup ne *aliph.

16.What was the last song you sang out loud?
SOAD - b.y.o.b

17.Do you have any nicknames?
.dyan//bella//sayang//yang//lala.

18.What does the newest text say?
.yayang ;aliph.

19.What time did you go to bed last night?
.1.00 am.

20.Are you currently happy?
.yes yes.

21.Who gives you the best advise?
.my daddy.

22.Do you eat whipped cream straight from the can?
.no no no.

23.Who did you talk on the phone last night?
.last nyte ? ntah tak igt tada kutt.

24.Is something bugging you now?
.nope.

25.Who was the last person to make you laugh?
.my lil syster *iera ngokngek.

................................................................................................................

TAGGED 2

AWARD tuh penah di kenakan tag
jadi aku tak buat da hee ;DD




tag tag ;
nanak tag sesiapa pown
haha ;DD




Saturday, January 24, 2009

tag by QUEN



Write :
1. Your name/ identification name / username etc.

2. Write anything using either your left/ right hands

3. Most favorite alphabets

4. Less favorite alphabets.
5. "The quick brown fox jumps over the lazy dog"

6. Tag 5 more persons/ bloggers


So, here's my handwriting..

Sunday, January 18, 2009

gades aries

12 April 1988 aku di lahir kan pada jam 7.25ptg ;) hee waktuh maghrib tuh ayah aku cakap . setiap orang ade pangai dye tersendiri kan ? so ini tentang aku aderla seket2 ttg aku dalam ne even kebnyakan nye positif , ngeee ;D sini sini ;


-Sangat aktif dan dinamik.
(act tak aktif pown aku ne lembik)

-Cepat bertindak membuat keputusan tetapi cepat menyesal.
(ya itu aku)

-Sangat menarik dan pandai menjaga diri.
(oh of course la)

-Punya daya mental yang sangat kuat.
(tak sgt kutt)

-Suka diberi perhatian.
(yupyup)

-Sangat diplomatik (pandai memujuk ).
(tataw tnye yg knl aku,bdak kecik aku rety la pjuk)

-Berkawan dan pandai menyelesaikan masalah orang.
(ha itu btol sebab kengkawan bilang begitu)

-Sangat berani dan tiada perasaan takut.
(ehem3 ye kutt)

-Suka perkara yang mencabar, pengasih, penyayang,
sopan
santun dan pemurah.
(oh yeahh itu dyan)

-Emosi cepat terusik.
(yup mmg aku cpt terusik jd yg jd kekaseh aku hatihati)

-Cuba kawal perasaan.
(tak bley ini bukan aku,tp sumtyme ya)

-Kecenderungan bersifat pendendam.
(memang aku pendendam)

-Agresif dan kelam kabut dalam membuat keputusan.
(haha mmg pown)

-Kuat daya ingatan.
(tak jugak kdg2 lupe)

-Gerak hati yang sangat kuat.
(a'ah btolbtol)

-Pandai mendorong diri sendiri dan memotivasikan orang lain.
(uyeahh, aku kagum mmg btl)

-Berpenyakit disekitar kepala dan dada.
(a'ah la sebab aku de mig && dada cpat saket)

-Sangat cemburu dan terlalu cemburu
(tepat sekali ! )


bende ne aku copy paste ajew cuz mmg ade ciriciri ini kebanyakan ttg aku , takesah orang nak kata apa mulut orang kan , orang yang kenal aku dapat menilai aku cmne kan kan ? tak gitu , lalala~~ oh anda bagaimana ? apakah ciriciri anda boley saya tahu ? peace ;)


.THE END.

Tuesday, January 13, 2009

momen aku tika digelar SISWI

Act aku rindu zaman di gelar PELAJAR aku mahu putarkan ajew masa ini , mahu betulkan apa yang tek betul mahu ulang momen momen kasih aku bersama teman tersayang oh begitu indah bukan ? tapi hakikat nya kini aku bukan lagi pelajar dan aku bukan lagi digelar REMAJA ouhh yeahh dis year im 21 years old haha sudah dewasa so kne matured la seket tabley gewdix cam budak budak da hohoho ;D

sejak dari zaman sekolah lagi aku suke pegi sekolah tapi bile da masuk uni aku kureng sket hee berlaenan dr skolah dulu . act tyme stdy kat uni aku malas gegile nak pg kelas specially kelas pagi , uh sure kne bngun pepagi uhh ngantuk ngantuk . eleh korang pown cmtuh jugak mnguap ajew dalam kelas kan kan ? jgn tipu lah aku tahu haha ;p

section 2 (2007) aku windu gegile ngn korang ! aku nak ajew repeat balek mse ne geram lak ai aku hee sec 2 la plng bestt && tyme aku pra lagi best lec sume sempoi ajew nak lagi dapat lec bwu pas grad ~ mmg best keje kan dorang ne sporting ajew ;) hee mekaseh yup lec tersayang.
ade jgak lec yang aku tak bape suke ! tableyy gtaw rahsia rahsia kang sesape bce entry ne mati aku , dye boikot aku then gtaw shame lect ! no no no oke ?

aku malas nak membebel pepanjang tapi aku nak ckp zaman stdy memang best , mmg sure rase nak putar balek mse ishh da bpe kali aku ulang cakap bosan da tup tinge weyh ! haha ;pp ini ajew picca yang aku ada tyme aku stdy hee ;) here here ;



*photographer yg nak snap picca normal kitorang tuh
suh pakai coat tapi aku kata tak nak la
even kne pakai jugak kitorang ttp tk nak pakai
haha last last photographer kata oke klu xnk
pakai , yes yes sume keseronokan ;)
sebab coat tuh besar dan berbau yela kan
da ramai student pakai ! mcmmcm bau datang

sampai ajew nak snap picca candid sume
suke ! specially aku . uyeahh tapi de
dua picca aku tak ready dye trus snap
ishh cpt btl camera man dye said * 123 CLICK!
tape tape aslkan muke aku tetap ayu
haha gewdix la weyh ! ;D


chill ;)

Sunday, January 11, 2009

oh tag again && again

tagged by honey hunny (;

What if your ex said these to you?

1.hi how are you?
hmm fine kutt

2.hey!you want to go to mall?
im so lazy ! tired sorry oke ?

3.i love you
oh really ? i love you last year

4.do u want some cookies?
no thanks !

5.can you take me a picture?
tak rety la

6.help me in my homework
sorry malas

7.here's my gift to you
hadiah hr jdi pown tak penah bg

8.let's just be textmates
malas nak taip

9.do you want me to buy you an ipod?
eh hadiah yg lepas tk bg lg

10.let's sit together in the bus
excuse me i hav a car oke ?

11.hi baby!
yucks ! who's baby ?

12.you still cute
memang pown bwu tahu ke ?

13.i still love you
haha forget it lol

14.can i visit your house?
my parents tak suke laki dtg umah

15.do you love me?
dulu ajew skunk haty da tawar


tag tag ;

maira
syeda
wanny
nor
nadya